Předplatitelská služba aplikace Snapchat si ve světě získává větší popularitu, než by se očekávalo. Společnost Snap Inc. oznámila, že Snapchat+ má již přes 3 miliony předplatitelů.

I když růst zpomalil po dosažení 1 milionu uživatelů během prvního měsíce v červenci 2022, v lednu tohoto roku se počet uživatelů dostal na 2 miliony. Aplikace má zjevně velké publikum, které je ochotno platit 4 dolary měsíčně za předčasné funkce a VIP výhody, jako je priorita komentářů.

Sociální síť také přidává několik nových funkcí pro všechny uživatele, například nové komunitní funkce pro sdílení názorů mezi spolužáky. Novinkou je také vylepšená Snap Map, kde nově uvidíte 3D orientační body a štítky u populárních míst.

Navzdory konkurenci od sociálních platforem Instagram a TikTok, Snapchat i nadále roste a k únoru 2023 dosáhl 750 milionů měsíčních aktivních uživatelů a 375 milionů denních uživatelů.

To je významné po těžkém roce 2022, kdy došlo k propuštění 1 300 zaměstnanců. Trvalý růst by mohl pomoci Snapu se zotavit a snížit jeho závislost na příjmech z reklam.