Čínská firma Realme obohatila svůj katalog o další sluchátka, která vyšla po boku vlajkové série smartphonů Realme 11. Na první pohled se od konkurenčních kousků moc neliší – docela standardně vypadá nabíjecí krabička i sluchátka jako taková – ale v některých jiných aspektech mají navrch. Přitom si udržují nízkou cenu.

Jedním z nich je třeba výdrž. Realme Buds Air 5 Pro, jak se nová sluchátka jmenují, jsou schopna hrát až 11 hodin s vypnutým aktivním potlačením hluku (ANC) a dohromady vynikajících 40 hodin s plně nabitou krabičkou.

Ke smartphonu se sluchátka připojují pomocí bezdrátové technologie Bluetooth 5.3 a nechybí jim ani možnost připojit se ke dvěma různým zařízením současně. Uvnitř skrývají 6mm měnič a 11mm woofer a podporován je kodek LDAC (vytvořený společností Sony), jenž umožňuje přehrávat zvuk s vysokým rozlišením. Třešničkou na dortu je potom stupeň krytí IPX5, díky němuž jsou sluchátka odolná vůči stříkající vodě.

Realme Buds Air 5 Pro se budou na čínském trhu prodávat v barvách Sunrise City a Starry Night Black, a to s cenou 399 jüanů, což v přepočtu činí asi 1 250 Kč. O globální dostupnosti zatím nemáme žádné informace, ale to, že se sluchátka rozšíří i mimo Čínu, je velice možné.