Čínský velikán Huawei obohatil svůj katalog o sluchátka FreeBuds 5i, a to už v červnu letošního roku. Teprve nyní se ale tento produkt dostává na celosvětový trh a za svou cenu je schopen nabídnout spoustu muziky.

Pro mnoho uživatelů bude jedním z hlavních lákadel podpora ANC neboli aktivního potlačení hluku, jež má v případě FreeBuds 5i snížit hlasitost nechtěných zvuků o 42 dB. Zde bylo dosaženo obrovského zlepšení oproti minulé generaci těchto sluchátek, ta totiž dokázala zeslabit hluk o pouhých 22 dB. Sluchátkům nechybí ani systém, jenž využívá umělou inteligenci za účelem zlepšení kvality mikrofonu při hlasových hovorech.

Oproti FreeBuds 4i se zlepšily i specifikace krabičky. Ta je nyní o něco lehčí, a dokonce nabízí mnohem lepší výdrž. Kapacita baterie totiž činí 410 mAh, což představuje zhruba 90% zlepšení. Sluchátka jako taková se vám ale vybijí rychleji, a to i navzdory tomu, že se kapacita jejich baterie nikterak nezměnila. Zatímco FreeBuds 4i dokázaly hrát až 10 hodin bez ANC a 7,5 hodiny s ANC, nová generace dovede hrát jen 7,5 bez ANC a 6 hodin s ANC.

Sluchátka Huawei FreeBuds 5i budou v Evropě dostupná za necelých 100 eur, což je v přepočtu zhruba 2 400 korun. Pořídit je bude možné ve světle modré, černé či bílé barvě.