Firma Bang & Olufsen ohlásila společně s Microsoftem výrobu prémiových sluchátek primárně pro konzolové hráče. Ke konzoli Xbox Series X/S nebo Xbox One se můžete připojit jen stiskem párovacího tlačítka.

Článek o představení headsetu začíná takhle: „V Xboxu věříme, že možnost výběru je kritická pro kvalitní zážitek z hraní.“ Jak jinak totiž ospravedlnit cenovku 499 dolarů, kterou sluchátka nesou.

Pokud vás ale první věta Xboxu nepřesvědčila, možná to dokáží specifikace; sluchátka totiž nabízí například i aktivní potlačení zvuku.

Přečtěte si také: Spongebob v kalhotách má vlastní Xbox Series X

SPECIFIKACE

Konektivita se neomezuje jen na konzole Xboxu, headset disponuje i rozhraním Bluetooth 5.1. Z konzolí ale umožní přenos zvlášť kvalitního 2.4GHz bezztrátového audia. Sluchátka tak mohou být parťákem nejen pro hry na Xboxu, ale i pro poslech na mobilu nebo zvuk z PC.

Na jedno nabití, které by měla sluchátka zvládnout za 3 hodiny, z nich dostanete se zapnutým Bluetooth, aktivním potlačením zvuku a Xbox Wireless 12 hodin výdrže. Když ale konzoli mít připojenou nebudete, vydrží sluchátka hrát i 24 hodin.

Headset se chlubí i mikrofonem, který sice nemá fyzickou nožičku, ale díky technologiím potlačení okolního zvuku by měl být zvuk z něj velice čistý.

Přívětivá by tady měla být i mobilní aplikace Bang & Olufsen, která vám umožní nastavit i ekvalizér. Tahle přehledná aplikace ale samozřejmě ekvalizérem nekončí, najdeme zde nastavení mikrofonu, jednoduché aktualizace softwaru a další možnosti.

Po stránce designu se headset určitě nemá za co stydět, všechny tři barvy vypadají skvěle. „Čepičky“ sluchátek jsou pak dotykové. Posunem nahoru a dolů regulujete hlasitost, mikrofon pak vypnete/zapnete dvojitým poklepáním.

CENA

Sluchátka jsou v černé barvě již dostupná, zbylé dvě barvy se začnou prodávat brzy, všechny za 499 dolarů. Cenu, za kterou si koupíte i Xbox Series X.

Na stránce specifikací určitě nezaostávají, jen zůstává otázkou, kolika lidem se bude chtít za konzolová sluchátka utratit tolik peněz, Xbox totiž už na trh poslal svá vlastní sluchátka, která jsou k sehnání za 99 dolarů.

Přečtěte si také: Xbox Series X s motivem Wonky doplňuje čokoládový ovladač