Čínská společnost Anker představila špičková bezdrátová sluchátka s názvem Soundcore Liberty 4, která se chlubí jednou zajímavou funkcí, již Apple do nových AirPods Pro nakonec neimplementoval, ačkoliv se o tom spekulovalo. Ale o tom až později.

Samotná sluchátka dokážou hrát až devět hodin, s plně nabitou krabičkou je to pak dalších devatenáct. Zajímavě zní i samotná výbava. Soundcore Liberty 4 nabízí prostorový zvuk, který se opírá o algoritmus a gyroskop a snaží se vyrovnat zvuky podle toho, jaké pohyby děláte hlavou. Některým uživatelům to samozřejmě vyhovovat nemusí a chtějí poslouchat hudbu „jen tak“, proto lze funkci zapnout a vypnout dle libosti.

Součástí výbavy je dále aktivní potlačení hluku zvané HearID, technologie se přitom opět přizpůsobuje uživateli. Podporovány jsou kodeky AAC, LDAC a SBC, ale aptX na seznamu bohužel chybí. Tou tajemnou vychytávkou, kterou sluchátka Apple AirPods 2 nakonec nezískala, ale Soundcore Liberty 4 ji nabízí, je měření srdečního tepu. Statistiky lze sledovat v mobilní aplikaci. Přes telefon si také můžete doladit řadu dalších věcí, jako jsou zvukové efekty nebo ovládání sluchátek.

Anker prodává sluchátka Soundcore Liberty 4 za 149,99 dolaru, což je v přepočtu skoro 3 800 Kč.