Samsungu se investice do vývoje skládacích telefonů patrně vyplácí. Dá se nejen říct, že celé toto odvětví zpopularizoval a přiměl do něj vstoupit i další výrobce, ale také sám hlásí úspěšné prodeje. V roce 2020 firma zrušila sérii Galaxy Note, aby se mohla skládačkám Z Fold a Z Flip věnovat naplno. Přestože se to zezačátku zdálo jako riskantní tah, neboť modely Note patřily k poměrně oblíbeným kouskům (alespoň tedy zpočátku), teď se ukazuje, že to pravděpodobně bylo moudré rozhodnutí.

Během novinářské konference na veletrhu IFA 2023, jenž probíhá v německém Berlíně, se šéf marketingu Samsung Europe Benjamin Braun pochlubil úspěchem nových skládacích telefonů Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5, které debutovaly koncem července.

„Naše nejnovější skládací telefony se prodávají velmi rychle. Ve skutečnosti roční prodeje našich skládacích zařízení v Evropě překonaly prodeje řady Note,“ uvedl.

Ze statistik vyplývá, že je mezi Evropany daleko populárnější nový model Flipu. Poměr prodaných kusů Z Flip 5 a Z Fold 5 konkrétně činí 7 : 3 . To se ostatně dalo čekat, neboť letošní Fold přinesl naprosté minimum inovací, zatímco pátý Flip zazářil velkou zadní obrazovkou napěchovanou funkcemi. Nejoblíbenější byly barevné varianty Graphite a Mint, v případě Foldu pak Phantom Black a Icy Blue.