Šéf Twitteru, Jack Dorsey, v pondělí nečekaně ohlásil svou rezignaci. Prostřednictvím tweetu ji pak sdělil světu. Ve funkci ho nahradí šéf oboru technologie ve firmě.

Dorsey byl docela rázným CEO. V roce 2018 prohlásil, že je Twitter rozbitý v podstatných věcech a později byl z prvních, kteří na sítích zrušili účet Donalda Trumpa. V březnu/marci při návštěvě kongresu tweetoval.

Za dobu svého vedení si také získal pověst chaotika, když třeba na začátku pandemie všem pracovníkům ohlásil možnost práce z domova bez informování šéfa lidských zdrojů.

V posledním roce se na Dorseyho neslo vícero žádostí o odstoupení od investorů. Nelíbilo se jim, že současně vede Square, firmu zaměřující se na internetové platby.

Chvíli po ohlášení jeho konce se zvedly akcie společnosti, což tomu, že měli investoři obavy, napovídá.

Dorseyho odstoupení nejspíš na Twitteru moc nezmění. Zaprvé byl podle zdrojů The Washington Post už teď méně aktivní a jeho nástupce s ním sdílí i dlouhodobé plány.

Společnost si dala agresivní cíle na rozšiřování uživatelské základny, včetně té platící, zatímco experimentuje i s audioplatformou. Nový CEO to tak zaručeně nebude mít jednoduché.