V dnešní době, kdy jsme zvyklí být neustále online, může být ztráta signálu v kritické situaci frustrující, ba dokonce nebezpečná. Technologický gigant Google to chce změnit uvedením nouzového satelitního spojení ve svých nadcházejících modelech Google Pixel 9 a Google Fold. Funkce, kterou údajně zavede společnost ve spolupráci s T-Mobile a SpaceX, umožní uživatelům posílat zprávy i v místech, kde tradiční mobilní signál nedosahuje.

Tato služba bude k dispozici nejprve zákazníkům T-Mobile, díky partnerství s firmou SpaceX zaměřenému na vytvoření satelitního zpravodajství. Zprávy budou moci obsahovat odpovědi na otázky typu „Co nejlépe popisuje vaši situaci?“ nebo „Jsou ve vaší situaci zapojeny zbraně?“ Zatím není jasné, zda bude tato služba pro uživatele Google Pixel 9 a Google Fold zdarma.

Pokud se tak stane, společnost Google by následovala Apple, který v roce 2022 zavedl vlastní funkci Emergency SOS přes satelit pro uživatele iPhone 14 v zemích jako USA, Kanada, Francie, Německo, Irsko a Velká Británie.