Občas je až překvapivé, jak mohou dva telefony se stejným jménem vypadat v každém regionu jinak. U čínských mobilů je tento jev poměrně běžný, nicméně většinou najdeme mezi globálním a tamním modelem pouze minimální rozdíly. Samsung Galaxy A23 však ukazuje úplný opak.

Tento telefon byl letos uveden na trh ve Spojených státech a Evropě, nicméně teprve nyní se tento mobil dostává do Japonska. O slovním spojení „tento mobil“ by se však dalo polemizovat, protože snad jediné, co má japonská verze společného s tou naší, je název. Rozdílů si všimneme už na první pohled – zatímco je model prodávaný v Česku vybaven čtyřmi kamerami, jeho japonský bratránek má fotoaparát pouze jeden. Jeho rozlišení činí 50 Mpx.

Další výraznou odlišností je také velikost displeje. Japonský model je skutečně kompaktní, obrazovka totiž úhlopříčně měří pouze 5,8 palce. Pokud bychom ale tento aspekt zanedbali, pravděpodobně bychom od sebe oba modely při pohledu na jejich přední stranu nerozeznali. Selfie kamera je totiž v obou případech umístěna ve výřezu.

Japonská exkluzivita se ale může pochlubit jednou zajímavou vlastností, které jsme se my v Evropě bohužel nedočkali. Tamní verze mobilu Galaxy A23 má totiž stupeň krytí IP68, což jí zajišťuje voděodolnost a ochranu proti prachu.

Samsung Galaxy A23 prodávaný v Japonsku disponuje 4000mAh baterií, čipsetem MediaTek Dimensity 700, 4GB operační pamětí a 64GB úložištěm. Tamtím zákazníkům se dostane do ruky operačním systémem Android 12 a podporou technologie NFC. Dostupný je v červené, černé a bílé barvě a zájemce vyjde na 32 800 jenů, což je v přepočtu necelých 5 500 korun. Za naši verzi chce Samsung nejméně 7 390 korun.