Spekulace o tom, že Samsung končí se sérií Note, slýcháme už delší dobu. Ty byly ještě posíleny faktem, že jsme se letos nedočkali zařízení Note 21. Teď jsou tyto spekulace prakticky potvrzeny, Note má s koncem roku totiž ukončit produkci.

Podle korejského ET News kromě konce produkce Samsung ani neplánuje vydat další Note zařízení v roce 2022, takže je konec produkce nejspíš definitivní.

Pro dosavadní kupce série může být útěchou, že některé pro Note dosud exkluzivní funkce společně se slotem pro S Pen nejspíš zamíří do vlajkového telefonu S22 Ultra.

Krok Samsung údajně činí, aby uvolnil produkční kapacity ohebným modelům, jejichž výroba se tak stane levnější, efektivnější a stabilnější. Firma v roce 2022 plánuje vyrobit 13 milionů těchto telefonů; to je více než 12,7 milionu z roku 2019 i 9,7 milionu z roku 2020.

Note byl vlajkovou lodí Samsungu pro druhou polovinu roku, firma jej tak nejspíš nahrazuje se svými ohebnými modely, které sice nesou vyšší cenovku, zákazníci jsou ji ale často za inovativní design ochotni prominout.