Přední technologický gigant Samsung se nyní nachází v ohnisku dramatické události, která se točí kolem krádeže interních plánů, jejichž hodnota se předběžně odhaduje na sumu 233 milionů amerických dolarů. Podle nejnovějších zpráv se dějištěm této napínavé situace stala společnost sama, kde bývalý manažer byl zasvěcen do zákulisí firemního know-how, zneužil svého postavení k odcizení cenných informací a své kolegy zasypal úplatky. Vše s jediným cílem: postavit svou vlastní továrnu na výrobu polovodičů.

Tento bývalý manažer, jehož služební kariéra v Samsungu podle zdrojů korejského deníku Yonhap, trvala dlouhých 18 let, byl minulý měsíc zadržen a obviněn z krádeže obchodního tajemství. Jak se zdá, ambiciózní plán tohoto bývalého Samsung manažera se zhroutil, jelikož tchajwanská společnost, s níž plánoval uzavřít partnerství, narušila svůj závazek a odmítla do projektu investovat.

Pokud by vše dopadlo podle plánu a zatčený 65letý manažer by se svými záměry uspěl, nový konkurenční podnik by pravděpodobně vyrostl téměř ve stínu Samsungu, necelé dva kilometry od jeho továrny.