Jihokorejský technologický gigant Samsung nedávno při představení nové série Galaxy S24 překvapil také odhalením Galaxy Ringu, připravovaného chytrého prstenu, který rozšíří jeho portfolio produktů v oblasti zdraví a fitness.

Nově avizovaný Galaxy Ring je navržen jako alternativa k chytrým hodinkám pro ty, kteří dávají přednost menšímu a nenápadnějšímu zařízení. Jako chytrý prsten bude mít schopnost sledovat základní zdravotní metriky a poskytovat uživatelům flexibilitu využívání funkcí platformy Samsung Health bez nutnosti nosit chytré hodinky.

Přesné specifikace a funkce Galaxy Ring nebyly dosud plně odhaleny, ale očekává se, že bude integrován do širšího ekosystému Galaxy, včetně chytrých telefonů a hodinek.

Tímto krokem Samsung vstupuje do dalšího segmentu nositelné elektroniky, kde již existují podobné produkty od konkurenčních značek (například populární prsteny Oura Ring). Nicméně jeho výhodou může být pevně zavedená a široce používaná platforma Samsung Health, což může přilákat stávající fanoušky Samsungu.