Samsung představil nové modely své řady skládacích telefonů, Galaxy Z Flip 6 a Galaxy Z Fold 6. Přestože se na první pohled zdá, že nové modely se příliš neliší od svých předchůdců, Galaxy Z Fold 5 a Galaxy Z Flip 5, nabízejí několik vylepšení a inovací. 

Samsung použil pro Galaxy Z Fold 6 kvalitnější materiály a přidal softwarové aktualizace, které mají zajistit delší životnost zařízení. Stejně jako Galaxy Z Flip 6, je i Galaxy Z Fold 6 vybaven nejnovějším Snapdragonem 8 Gen 3 od Qualcommu a obě zařízení budou mít sedm let ročních aktualizací softwaru.

Samsung také zajistil, že jeho skládací vlajková loď je lehčí a odolnější než předchozí verze, díky vylepšenému designu pantů. Vnitřní ohebné sklo je nyní odolnější při dlouhodobém používání a Galaxy Z Fold 6 získal hodnocení IP48, což znamená, že je odolné proti prachu a dalším částicím o velikosti 1 mm nebo větší.

Krycí displej Galaxy Z Fold 6 nyní měří 6,2 palce, což je menší než 6,3palcový panel u Galaxy Z Fold 5. Rozlišení zůstává na slušných 2 376 x 968 pixelech, přičemž vnitřní displej má úhlopříčku 7,6 palce. Samsung udržel konfiguraci fotoaparátu téměř stejnou jako u předchozího modelu.

Primární 50MP snímač zůstává, stejně jako 10MP teleobjektiv s 3x optickým zoomem. Nově vylepšený 12MP ultraširokoúhlý fotoaparát by měl poskytovat lepší výsledky při slabém osvětlení.