Samsung dnes představil kamerový senzor pro své vlajkové chytré telefony. Nese název ISOCELL HP3 a jde o 200megapixelový kousek s nejmenšími pixely na trhu, jsou pouze 0,56 mikrometrů velké. Fanoušci fotografování se tak mají rozhodně na co těšit.

Už v roce 2019 se Samsung pyšnil vyvinutím 108megapixelového obrazového snímače, minulý rok byl dále představen senzor ISOCELL HP1, jednalo se přitom o první 200megapixelový snímač světa určený chytrým telefonům. Jeho pixely byly 0,64 mikrometrů velké, nový ISOCELL HP3 se tak polepšil o 12 %. Jihokorejský gigant umožní nahrávání videa v kvalitě 8K a 30 snímcích za sekundu. Pokud ale upřednostňujete plynulost před rozlišením, nabízí se i kvalita 4K a 120 snímků za sekundu.

ISOCELL HP3 bude disponovat technologií Super QPD, která bude mít na starost automatické zaostřování. Touto funkcí budou vybaveny všechny pixely snímače, je jich zde přes 200 milionů. Pro uživatele to znamená lepší požitek z focení, automatické ostření totiž bude přesnější a rychlejší.

Kvalitních fotografií bychom se měli dočkat i za zhoršené viditelnosti způsobené slabým osvětlením. O vše se postará technologie Tetra2pixel, která zkombinuje čtyři pixely do jednoho. Z 200megapixelového snímače o 0,56μm velikosti jednotlivých pixelů se tak stane 50megapixelový snímač o 1,12μm velikosti jednotlivých pixelů. Dokáže do sebe spojit i 16 pixelů. Tato vychytávka umožňuje snímači simulovat snímač s větší velikostí pixelů, díky čemuž dokážeme pořídit jasnější a živější snímky i v noci.