Samsung nedávno získal zpět pozici největšího výrobce smartphonů na světě, což je úspěch, který částečně připisuje nové sadě funkcí poháněných umělou inteligencí, známé jako Galaxy AI. AI je integrována do rodiny smartphonů Galaxy S24 a mají se rozšířit i do příští řady Galaxy S25. Ještě před oficiálním oznámením vlajkové lodě se však objevily zvěsti o další novince nesoucí název Battery AI.

Podle nejnovějších spekulací se očekává, že prvním zařízením, které bude vybaveno Battery AI, bude skládací chytrý telefon Galaxy Z Flip 6. Technologie by měla zvýšit výdrž baterie až o 30 minut. Galaxy Z Flip 5, model z minulého roku, je vybaven baterií s kapacitou 3 700mAh, což je standardní pro zařízení s tak kompaktním designem. Uživatelé těchto modelů si často stěžují na nedostatečnou výdrž baterie, a Samsung se snaží tento problém řešit právě pomocí Battery AI.

Samsung plánuje uvést Galaxy Z Flip 6 na trh společně s modelem Galaxy Z Fold 6 ještě letos. Očekává se, že oba modely budou k dispozici s čipsety Exynos 2400 a Snapdragon 8 Gen 3, což by mělo přilákat zákazníky hledající cenově dostupnější skládací telefony.