Po Apple keynote bude následovat tisková konference Samsungu. Půjde už o čtvrtou podobnou akci Samsungu za tento rok. Poslední se uskutečnila před měsícem, kdy korejský gigant představil mobilní telefony Galaxy A52 a A72. Jako již tradičně budeme moci sledovat stream na oficiálních stránkách Samsungu. Přenos je plánován na středu 28. 4., začne v 16 hodin našeho času. 

Přečtěte si také: Funkce řady Samsung Galaxy S24 popsány v dalším obřím úniku

Jaké novinky máme očekávat? To Samsung samozřejmě neprozradil, ale aspoň nám napověděl. Představí prý dosud nejvýkonnější Galaxy (zařízení). Mobilní vlajková loď v podobě Samsung Galaxy S21 byla představena v lednu, ale mohli bychom se dočkat nějakého telefonu s flexibilním displejem. Jenže podle několika indicií Samsung odložil premiéru telefonů Galaxy Z Fold 3 a Galaxy Z Flip 2 až na červenec, aby zaplnil prázdné místo po phabletu Galaxy Note, který na letošek neplánuje.

Jako nejpravděpodobnější se tak jeví spekulace o nové řadě notebooků Samsung Galaxy Book. Nejen proto, že světlo na pozvánce připomíná otevřený laptop, hlavním důvodem je skutečnost, že notebooky od Samsungu čekají na aktualizaci už od roku 2019. Samsung Galaxy Book s procesorem Intel 11. generace by definici „nejvýkonnějšího Galaxy zařízení“ splňoval s rezervou. Navíc už se nějakou dobu mluví o tom, že Samsung pracuje na nové řadě notebooků s názvem Galaxy Book Pro s OLED displejem (13,3 a 15,6 palce), podporou pro stylus S-Pen, novými procesory od Intelu a v jednom případě také s 5G konektivitou

Nejodvážnější spekulací je scénář, kdy by Samsung ukázal notebook s vlastním procesorem Exynos. Podle korejských médií Samsung spolupracuje na jeho vývoji s AMD. Notebook s armovým čipsetem Exynos, grafickou jednotkou od AMD a operačním systémem Windows má Samsung odhalit během letoška, i když dosud se mluvilo spíše o druhé polovině roku.

Zcela jasno tak budeme mít až 28. dubna, kdy se uskuteční další tiskovka Galaxy Unpacked. O tom, co na ní Samsung představí, vás samozřejmě budeme informovat.