Jihokorejský gigant Samsung nedávno ohlásil značný úspěch své řady Galaxy S24, díky inovativní integraci vlastní generativní umělé inteligence Galaxy AI. Nyní se zdá, že společnost chce jít ještě dále, protože se šíří zvěsti o její spolupráci se společností Google na druhé generaci AI platformy Gemini Nano, která by měla být klíčovou součástí příští řady Galaxy S25.

Podle informací z internetu, konkrétně od uživatele negativeonehero, Samsung intenzivně spolupracuje s Googlem na integraci této pokročilé AI technologie, která by mohla ještě více vylepšit funkce nadcházejících modelů. Přestože přesné funkce a vylepšení zatím nebyly specifikovány, očekává se, že příští generace Galaxy S bude nabízet značně rozšířené možnosti oproti svým předchůdcům.

Dalším velkým tématem je, zda Galaxy S25 umožní provozování generativní AI úplně lokálně bez potřeby cloudových služeb. Tento krok by mohl posunout možnosti on-device zpracování na zcela novou úroveň, zejména s očekávaným příchodem nových čipů Snapdragon 8 Gen 4 a Exynos 2500. Zmíněné čipsety by mohly poskytnout potřebný výkon pro zpracování pokročilé umělé inteligence přímo na zařízení..