Samsung, jedna z předních společností v oblasti mobilních technologií, se chystá přijít s novým lákadlem pro své fanoušky: speciální edicí oblíbeného modelu Galaxy Z Flip 5, pojmenovanou „Retro Edition“. Tato edice je dokonalým spojením nostalgie minulých let s nejnovějšími technologickými trendy. Design telefonu je zdůrazněn novým modrým panelem a matným rámečkem, který připomíná retro estetiku. Informace exkluzivně zveřejnil portál MSPoweruser.

Ačkoli Samsung nabízí klasické barvy, jako jsou grafitová, krémová, levandulová a mátová, pro ty, kteří hledají něco výjimečného, společnost představila exkluzivní paletu barev dostupnou pouze na svém oficiálním webu. Mezi těmito barvami najdeme odstíny šedé, modré, zelené a žluté, což zákazníkům umožňuje vybrat si telefon, který nejlépe vyjadřuje jejich osobní styl.

Galaxy Z Flip 5 Retro Edition je prakticky pouze o novém vzhledu. Zařízení je postaveno na stejném skládacím provedení a nabízí všechny funkce, které jsou charakteristické pro řadu Galaxy Z Flip. Očekává se, že tento model bude v nadcházejících týdnech uveden na trh.

Na druhé straně Samsung inovuje v oblasti využití předního displeje svého modelu Galaxy Z Flip5. Tento 3,4 palcový displej nyní nabízí uživatelům možnost zobrazit widgety a aplikace s větší přehledností. Díky ovládání na displeji mohou uživatelé rychle přistupovat k informacím, prohlížet zprávy nebo reagovat na notifikace, aniž by museli telefon otevírat.

Jedním z nových prvků je FlexCam, funkce, která uživatelům umožňuje využít hlavní kameru Galaxy Z Flip5 k pořizování selfie. Když je telefon zavřený a kamera je aktivní, obraz z kamery se zobrazuje na vnějším displeji. Uživatelé tak mohou snadno zkontrolovat a uložit pořízené snímky.

Dalším vylepšením je schopnost reagovat na notifikace přímo z předního displeje. Uživatelé mohou číst a odpovídat na zprávy či zmeškané hovory bez nutnosti otevírání zařízení. Díky novému widgetu je nyní možné i přijímat hovory přímo z předního displeje, což jistě zvyšuje komfort a rychlost komunikace. Samsung také na externí obrazovku přináší jednoduché minihry s funkcí Good Lock.