Je to tady. Po měsících (a zejména posledních týdnech) plných úniků se Samsung konečně uchýlil k oficiálnímu oznámení termínu akce Galaxy Unpacked. Během ní se dočkáme debutu vysoce očekávaných vlajkových smartphonů řady Galaxy S24, jejichž hlavním tahounem bude nejen nový hardware.

Konference je plánovaná na středu 17. ledna 2024 a bude ji možné sledovat od 19:00 zdejšího času (popřípadě 18. ledna v 5:00 australského času, bereme-li v potaz oficiální příspěvek). Jak naznačuje krátká upoutávka, Samsung se bude významně zabývat pokroky v oblasti umělé inteligence a dočkáme se odhalení čehosi s označením Galaxy AI. Pravděpodobně se jedná o sadu inovativních chytrých funkcí.

Dle některých zahraničních zdrojů mohl být příspěvek vydán kvůli chybě. Podle samotné platformy X byl zveřejněn už 28. prosince, ale přesto si jej až doteď nikdo nevšiml, což je zvláštní. Když si rozkliknete profil australského Samsungu, po postu nikde ani stopy. Jihokorejský gigant má navíc tendenci Galaxy Unpacked oznamovat ze všech účtů současně.

Řada Samsung Galaxy S24 bude složená ze tří modelů. Kromě standardního modelu bude k dispozici také zvětšená verze Galaxy S24+ a nejnáročnějším uživatelům bude i tentokrát nabídnut Galaxy S24 Ultra, která se vůbec poprvé pochlubí titanovým tělem.

Základní dvojice bude v Evropě, kde vyjde s čipsetem Exynos 2400, údajně levnější než modely z předchozí generace. Ultra varianta s procesorem Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy naopak zdraží (více zde).

UNIKLÉ RENDERY ŘADY GALAXY S24