Stejně jako v loňském roce přichází Samsung s novými skládacími telefony, které jsou založeny na aktuální generaci Galaxy Z. Modely označené jako W24 a W24 Flip se dočkávají designové proměny, čímž působí ještě prémiověji než obvykle, ale současně nabízí vyšší kapacitu RAM a větší úložiště.

Z popisu na oficiálních webových stránkách vyplývá, že Samsung využívá hliníkový rám a keramická záda, jež by mohla být méně náchylná na poškození než zadní panel z matného skla u klasických modelů Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5. Telefony jako takové vypadají luxusně díky pozlacení, které kromě onoho rámu zasáhlo také pant nebo čočky fotoaparátů.

Další klíčové změny byly učiněny pod kapotou obou modelů. Model W24 Flip nabízí 12GB operační paměť a 1TB úložiště, knižní W24 se pak chlubí dokonce 16GB RAM. Zkrátka, oba modely disponují větší kapacitou pamětí než klasické skládačky Galaxy Z.

Jak si můžete všimnout na obrázcích níže, součástí balení jsou také speciální varianty příslušenství. Kromě obalů máme na mysli také unikátní verzi dotykového pera Galaxy S Pen pro model W24.

S dostupností obou modelů to bude zase složité. Samsung je opět uvedl na čínském trhu a není jasné, zda se rozšíří mimo něj. Co se pak týče cen, za W24 Flip v konfiguraci 12/1024GB si výrobce účtuje 9 999 jüanů (31 700 Kč v přepočtu) a rozměrnější W24 16/1024GB stojí 16 999 jüanů (53 900 Kč v přepočtu).