Samsung Galaxy Z Fold3 podporuje používání S Pen již od svého uvedení. Ochrana displeje je stále příliš křehká, abyste na něm používali klasickou špičku tužky. Mluví se o zavedení odolnějšího řešení.

Další ohebný telefon od Samsungu by podle drbů mohl mít odolnější a tvrdší Ultra Thin Glass (UTG). Toto řešení bylo sice pěkné na papíře, ale brzy se po spuštění prodeje Samsung Galaxy Z Fold2 zjistilo, že toto ultra tenké sklo je pokryté plastovou vrstvou, kterou nejde sundat.

Leaker na korejském blogu Naver odhalil, že Galaxy Z Fold4 bude mít Super UTG. A podle dalších drbů by S Pen měl v dalším modelu mít vlastní místo, tak jak jsme na to zvyklí z řady Note a nově u S22 Ultra. Aktuální Galaxy Z Fold3 tužku jenom podporuje. Jestli ji chcete nosit u telefonu, musíte si zakoupit speciální kryt.

Možná by plast, pokrývající sklo, mohl konečně sloužit jen jako dodatečný chránič skla, který lze jednoduše sloupnout. Jestli jihokorejská společnost na tomto řešení opravdu pracuje, určitě to do budoucna popožene další výrobce telefonů k nalezení podobného řešení pro jejich ohebná zařízení.