Jihokorejský gigant Samsung před několika dny oficiálně představil dvojici nových mainstreamových telefonů, které jsou označeny jako Galaxy A54 5G a Galaxy A34 5G. Již dnes budou zahájeny jejich prodeje na tuzemském trhu, cena nejlevnějšího modelu přitom činí 9 499 Kč a za koupi kterékoliv varianty do 31. března obdržíte i hodnotný dárek. Samsung má ale v rukávu ještě jedno eso.

Letošní generaci oblíbených mid-range telefonů obohatí ještě jeden levnější kousek, jímž bude Galaxy A24. Informace o jeho 4G modelu včetně snímků a propagačních materiálů obdržel izraelský server Gadgety, který je následně zveřejnil. Smartphone se pochlubí podobným designem, jako mají dva nedávno představené modely, a bude dostupný v černé, stříbrné, vínově červené a světle zelené barvě.

Přední strana telefonu bude údajně osazená FullHD Super AMOLED displejem s 90Hz obnovovací frekvencí a 1 000nitovou maximální jasností. Displej navíc bude o 0,1 palce menší než v případě loňského Galaxy A23.

Uvnitř smartphonu nalezeme 4nm čipset Helio G99 z dílny tchajwanského výrobce MediaTek. Maximální frekvence tohoto osmijádrového SoC činí 2,2 GHz. Kromě něj bude výkon telefonu ovlivněn i 4GB operační pamětí. Kapacita úložiště je pak 128GB a půjde ji rozšířit až na další 1 TB pomocí microSD karty. O slušnou výdrž se postará 5 000mAh baterie, kterou však půjde dobíjet pouze 25W výkonem.

Na zadní straně opět najdeme trojici fotoaparátů seřazenou do semaforu. Rozlišení toho hlavního je 50 Mpx a doprovázet jej bude 5Mpx ultra širokoúhlá kamera a 2Mpx makro snímač.

Momentálně bohužel není jasné, kdy se Galaxy A24 dostane na trh, ale očekává se, že už nebudeme muset čekat dlouho. Konkrétní informace o ceně rovněž nejsou k dispozici, ale lze počítat s něčím kolem sedmi až osmi tisíc korun.