Samsung plánuje zavést řadu inovativních funkcí založených na umělé inteligenci pro své hodinky Galaxy Watch, které se mají objevit na trhu později v letošním roce. Mezi hlavní novinky patří energetické skóre, které kombinuje údaje o spánku, srdeční frekvenci a denní aktivitě, aby poskytlo uživatelům komplexní pohled na jejich zdraví. Díky tomu mohou uživatelé získat přesnější informace o svém fyzickém stavu a účinnější doporučení pro zlepšení svého zdraví a kondice.

Pokročilé funkce sledování spánku nyní zahrnují analýzu pohybu během noci, latence spánku, srdeční frekvenci a frekvenci dýchání. Detailní údaje poskytují uživatelům lepší porozumění svým spánkovým návykům a umožňují optimalizovat lepší spánek. Nové algoritmy pro analýzu spánku jsou navrženy tak, aby poskytovaly přesnější a užitečnější zpětnou vazbu, která pomáhá vylepšit kvalitu odpočinku.

Pro sportovce a další fitness nadšence přináší Samsung nové metriky pro měření aerobního a anaerobního prahu tepové frekvence (AT a AnT) a funkční prahový výkon (FTP). Metriky jsou určeny k poskytování klíčových údajů, které pomáhají uživatelům udržet si optimální intenzitu během tréninku.