Červencové Galaxy Unpacked se již blíží. Fanoušci Samsungu z celého světa už očekávají příchod nové generace chytrých hodinek a skládacích telefonů Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5. Méně zajímavý, větší a dražší kousek z dvojice, ten, jenž využívá „knižní“ mechanismus přehybu, byl nyní otestován v Geekbench.

Delší dobu se mluvilo o tom, že Galaxy Z Fold 5 dostane čipset Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy. To bude také jedna z mála změn, kterých se v jeho případě letos dočkáme. Jeho výskyt v databázi Geekbench toto nyní potvrzuje, jelikož u testu procesoru najdeme 3,36GHz frekvenci na jednom jádře ve třetím clusteru. Oním jádrem je samozřejmě Cortex-X3, které doprovází jádra Cortex-A715, Cortex-A710 a Cortex-510.

Test mimo jiné potvrdil, že Galaxy Z Fold 5, a s nejvyšší pravděpodobností i Galaxy Z Flip 5, v základu nepoběží na novém Androidu 14, ale stále ještě využijí Android 13. Nicméně, očekává se, že update bude budoucím majitelům poskytnut velice brzy po jejich vydání.

Server Sammobile míní, že je testovaný kousek takzvanou globální variantou, a tudíž jde o model, jenž bude dostupný u nás v Evropě. Americká verze prý byla v databázi benchmarku spatřena již v březnu.