Skládací telefony jsou mnohými vnímány jako technologie budoucnosti a je nutné přiznat, že od jejich prvních nástřelů se vychytala řada chyb a nepohodlností. Přestože občas mohou být tato zařízení extrémně praktická, mají i své mouchy – třeba přehyb, kvůli němuž občas displej nevypadá nejlépe. Toho si je podle všeho vědom i Samsung.

Jak píše jihokorejský web Naver, Samsung se zaměří na zlepšení přehybu. Jeho nejčastějším problémem je, že po delší době používání představuje poměrně výrazný rušivý element uprostřed displeje. Dle nejnovějších informací má ale Samsung použít novou strukturu, která je označována jako „kapka vody“.

Tento docela nicneříkající název prý vzešel z tvaru displeje. Důležité ale je, co to po nás vlastně bude ve finále znamenat. Obrazovka telefonu Galaxy Z Fold 5 bude složitelná zcela naplocho a obě její poloviny se budou dotýkat bez mezery. Displej současných telefonů se ale skládá do takzvaného „účka“ a půlky se tedy nedotýkají úplně, což způsobuje právě ono nepěkné poškození.

Podle vietnamského serveru The Pixel bude obrazovka mobilu Galaxy Z Fold 5 AMOLED a poskytne rozlišení 1768x2208 pixelů. Chybět nebude ani ochrana proti vodě. Zdaleka nejcennější vylepšení se ale týká fotoaparátů – skládací novinka, jež podle všeho dorazí letos na podzim, se bude moci pochlubit 108Mpx hlavním snímačem s podporou optické stabilizace. Doprovodí jej 12Mpx ultra širokoúhlá kamera. V současné době má The Pixel také potvrzené, že se uvnitř telefonu nachází čip od Qualcommu, který bude označen jako Snapdragon 985 5G. Údajně by ale mohl být ještě přejmenován, a tak tuto informaci zatím berte s nadsázkou.