Letošní Samsung Galaxy Z Fold 5 nevypadá jako produkt, na který by mělo bůhvíjak velký smysl upgradovat, pakliže vlastníte starší, ale plně funkční skládačku. Přinést má totiž pouze minimum inovací – například nový čipset a drobné změny v kamerové výbavě – ale podle nejnovější zprávy má současně stát více než předchůdce.

S informacemi přichází řecký technologický server Techmaniacs, na jehož článek upozornil portál GSM Arena. Dle jeho informací má 256GB varianta nadcházejícího skládacího smartphonu z dílny jihokorejského giganta v Řecku vyjít na 1 999 eur a ve zbytku Evropy by se údajně měla prodávat s cenou 1 899 eur, prý kvůli daňovým rozdílům (v přepočtu 45 100 Kč s DPH). Nicméně, i tak se jedná o 100eurový nárůst ve srovnání s Galaxy Z Fold 4. Stejně je na tom i 1TB varianta, jež má v Evropě stát 2 199 eur (v přepočtu 52 250 Kč s DPH). K dispozici bude i 512GB model s dosud neznámou cenou.

Techmaniacs přináší také detaily o nacenění tabletu Galaxy Tab S9 Ultra, který bude součástí nové série, jež rovněž dorazí během blížícího se Galaxy Unpacked. Varianta 12/256GB má v Řecku vyjít na 1 399 eur.

Galaxy Unpacked se bude konat 26. července v jihokorejském Soulu a součástí akce bude také představení clamshellu Samsung Galaxy Z Flip 5 či nové generace chytrých hodinek Galaxy Watch. Na který z produktů se těšíte nejvíc vy?