Technologický kolos Samsung představil nové podrobnosti o svých očekávaných hodinkách Galaxy Watch 6. Tyto chytré hodinky mají dorazit na trh již koncem letošního roku. Výrobce sice přímo nezmínil jejich jméno, ale hovoří o nadcházejících hodinkách se zmíněnou přibližnou dobou vydání, a tak je více než jasné, o jakou řadu půjde.

Podle oficiální tiskové zprávy Samsungu, nové chytré hodinky představí sofistikovanou zdravotní funkci, která nabídne uživatelům podrobný a přesný monitoring srdečního rytmu. Díky této pokročilé funkci budou hodinky Samsung Galaxy Watch 6 schopny poskytnout klíčové informace o zdravotním stavu svých uživatelů. Samsung uvádí, že chytré hodinky dokážou detekovat nepravidelný srdeční tep a v případě potřeby uživatele včas upozornit na možná srdeční onemocnění.

Monitorovací funkce srdečního rytmu na chytrých hodinkách získala schválení od dvou významných institucí – amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv a korejského Ministerstva pro bezpečnost potravin a léčiv. Toto schválení svědčí o bezpečnosti a spolehlivosti nové funkce.

Přestože bude funkce zpočátku dostupná pouze ve 13 zemích, Samsung plánuje její postupné rozšíření do dalších zemí po celém světě.