Nejenže se Samsung pochlubil celým ekosystémem FE zařízení, ale také představil Galaxy SmartTag 2, který se nám už dříve ukazoval na uniklých snímcích. Jak se dalo očekávat, nástupce oblíbeného lokalizačního přívěsku přináší nejen nový design, ale také pestřejší paletu funkcí. Jeho baterie navíc vydrží o mnoho déle.

Galaxy SmartTag 2 vypadá úplně jinak než předchůdce. Zatímco ten měl čtvercový tvar, čerstvě představená novinka sází na tvar pilulky. V horní části má navíc velkou díru, která usnadní uchycení na klíčenku. Letos se dočkáváme dvou variant: černé a bílé. Samsung hovoří také o odolnější konstrukci a stupni krytí IP67.

Teď už ale k samotným funkcím. Hlavní novinkou Galaxy SmartTagu 2 je režim ztráty, díky němuž mohou majitelé do přívěsku zadat své kontaktní informace a krátkou zprávu pro nálezce. Kdokoliv objeví ztracený předmět se SmartTagem, může zařízení telefonem oskenovat, čímž se jednotlivé údaje zobrazí.

Když tedy ztratíte klíče, nálezce bude hned vědět, komu zavolat. Pakliže se například zaběhne pes se SmartTagem 2 uchyceným k obojku, funguje přívěsek jako známka s telefonním číslem majitele. Možností pro využití byste zkrátka nalezli nespočet.

Samsung dále přináší funkci Compass View, díky níž se na displeji telefonu objeví šipky, které uživatele navedou k jeho SmartTagu 2. Také se mu zobrazí informace o tom, jak je přívěsek vzdálený. Vychytávka bude fungovat všem, jejichž smartphone podporuje technologii UWB (ultra-wideband). Maximální dosah přes Bluetooth se prodloužil na 120 metrů. Přívěsek se navíc synchronizuje se Samsung účtem, a tak vás výměna telefonu nebude stát dlouhé minuty zbytečného nastavování.

Začátkem článku jsem zmiňoval pokrok ve výdrži baterie, který je opravdu výrazný. Při běžném používání dokáže přívěsek fungovat až 500 dní, což představuje 50% zlepšení ve srovnání s předchůdcem. Jestliže však chcete dosáhnout maximální výdrže, potěší vás Samsung novým úsporným režimem, jenž zajišťuje až 700 dní provozu.

CENA A DOSTUPNOST

V České republice bude přívěsek Galaxy SmartTag2 dostupný od 5. října 2023 v černé a bílé barvě a doporučená maloobchodní cena byla stanovena na 999 Kč. Výhodné balení 4 kusů bude k dispozici za 3 199 Kč.