Samsung Galaxy S24 Ultra, u něhož výrobce mimo jiné zvýrazňoval odolnou konstrukci, nedávno podstoupil opravdu těžký test odolnosti. Společně s dalšími dvěma vlajkovými loděmi současnosti, Apple iPhone 15 Pro Max a Google Pixel 8 Pro, byl tento smartphone vystaven extrémnímu testu zamrazení, který následně poskytl zajímavé výsledky o odolnosti

Před samotným testem byly funkčnosti telefonů, jako jsou reproduktory, fotoaparáty a nabíjecí porty, důkladně zkontrolovány. Následně byly všechny mobily ponořeny do vody a umístěny do mrazáku po dobu šesti hodin. Posléze byly smartphony zcela obklopeny ledem. Celé video můžete zhlédnout níže.

Test odolnosti

Po rozmrazení ledového bloku byla na telefonech opět provedena kontrola klíčových funkcí. Všechny testované modely úspěšně prošly druhou fází testování bez zjevných problémů. Všechny funkce, včetně dotykové odezvy, fungovaly bezchybně.

I když mají tyto telefony vysoký stupeň krytí IP68, což značí vynikající odolnost vůči vodě i prachu, je důležité poznamenat, že takovéto extrémní testy zdaleka neodráží reakci jednotlivých zařízení na každodenní způsob používání. Přesto bývají výsledky zajímavé.