V lednu Samsung představil letošní řadu vlajkových smartphonů označenou jako Galaxy S23, která se snaží zaujmout například svými fotoaparáty. Pro model Ultra to platí dvojnásobně, jelikož disponuje 200Mpx senzorem. Přestože do vydání nástupců zbývá ještě dost času, už se začaly objevovat první spekulace o tom, co přinesou.

Kolem Galaxy S24 se vedly spory zejména kvůli čipsetům. Dosud totiž není úplně zřejmé, zda se Samsungu povede nějak vyřešit dohoda s Qualcommem a do smartphonů vměstnat vlastní procesor. V opačném případě by se totiž dalo počítat s dalším Snapdragonem, pravděpodobně přetaktovaným modelem 8 Gen 3. Nyní se dozvídáme něco víc o kamerové výbavě.

Renomovaný leaker Ice universe přes Twitter upozornil na údajné specifikace, které přišly z nejmenovaného jihokorejského zdroje. Podle něj má Galaxy S24 Ultra, top model následující sestavy, opět přinést 200Mpx senzor ISOCELL HP2. Ten má být doprovázen 12Mpx ultra širokoúhlým snímačem Sony IMX564 a 10Mpx teleobjektivem Sony IMX754. Zde si můžete všimnout, že se ve srovnání s Galaxy S23 Ultra nemění vůbec nic.

Jediným výraznějším rozdílem bude podpora 10násobného přiblížení v případě 10Mpx periskopického teleobjektivu postaveného na senzoru Sony IMX754+. Co se ale týče přední kamery, tam se rovněž nejspíš žádného vylepšení nedočkáme.

Galaxy S24 Ultra má přinést například také změnu v kapacitě operační paměti, o čemž jsme vás samostatně informovali zde. Na další detaily si ale budeme muset ještě počkat.