Začátkem letošního roku představil Samsung očekávanou vlajkovou sérii Galaxy S23, v jejímž čele stojí výkonný fotomobil Galaxy S23 Ultra s 200Mpx hlavním snímačem. Od té doby se sem tam objevovaly spekulace o fanouškovské edici, Galaxy S23 FE, a nebudeme lhát, situace byla poměrně komplikovaná. Zdroje se častokrát neshodovaly a verdikt ohledně existence tohoto kousku se měnil de facto co týden. Je ale možné, že se tohoto telefonu přece jen dočkáme.

Uvnitř Samsungu měly podle dřívějších tvrzení různých zdrojů probíhat debaty o tom, zda má vůbec Galaxy S23 FE smysl vydávat. Už by totiž pomalu zasahoval do katalogu střední třídy a je možné, že by se prodeje jednotlivých telefonů bily navzájem. Poslední dobou ale zvěsti nasvědčují spíše tomu, že smartphone vyjde.

Relativně známý nizozemský server zabývající se Samsungem, GalaxyClub, před pár dny přinesl zprávu o tom, že jihokorejský technologický gigant již testuje evropský firmware pro Galaxy S23 FE. Telefon má nést modelové číslo SM-S711B.

Smutnou zprávou pro některé ale možná bude, že se tohoto kousku pravděpodobně jen tak nedočkáme. Samsung má v blízké době, konkrétně koncem července, vydat dvojici skládacích telefonů (Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5), jejichž software byl poprvé testován již koncem loňského roku. Nového přírůstku do rodinky Galaxy S23 se tedy patrně dočkáme buď ke konci současného roku, nebo až začátkem roku následujícího.

Co se týče hardwarové výbavy, Galaxy S23 FE podle spolehlivého zdroje serveru GalaxyClub obdrží 50Mpx fotoaparát, což bude představovat poměrně výrazný skok oproti poslední fanouškovské edici (Galaxy S21 FE). Na bližší detaily si ale ještě budeme muset počkat.