Akce Galaxy Unpacked se už blíží a Samsung na ní hodlá odhalit vícero očekávaných produktů. Většina fanoušků čeká primárně na vlajkové lodě mezi telefony, které bude představovat řada Galaxy S23, o níž jsme v poslední době psali detailněji. Kromě toho ale můžeme počítat i s novou sérií notebooků, v jejímž čele bude stát Galaxy Book 3 Ultra.

O tomto kousku vyplavaly na povrch velice zajímavé informace zhruba před týdnem, server MySmartPrice tehdy zveřejnil podrobné specifikace, z nichž je patrné, o jak výkonnou mašinu půjde. Od nejlepší konfigurace můžeme očekávat procesor Intel Core i9-13900H a grafickou kartu Nvidia GeForce RTX 4070, v důsledku čehož tak bude zařízení představovat ideální volbu pro uživatele, kteří na cestách potřebují hardware vyšší třídy.

Vzhledem k této výbavě by nebylo vůbec překvapivé, kdyby Samsung nastavil opravdu vysokou cenovku. A to by se podle leakera SnoopyTech mělo skutečně stát. Leaker na svém Twitteru zveřejnil příspěvek, který odhaluje rakouskou cenu jednotlivých modelů Galaxy Booků 3, včetně trojice konfigurací Ultra modelu.

Zdá se, že nejlevnější kousek bude začínat na 2 899 eurech, což je v přepočtu 69 000 korun. Pod jeho kapotou s nejvyšší pravděpodobností najdeme procesor Intel Core i7-13700H, grafickou kartu Nvidia GeForce RTX 4050, 16GB operační paměť a 512GB SSD. O něco lepší varianta, jež rakouské zájemce údajně vyjde na 3 099 eur (73 800 Kč v přepočtu) se zřejmě bude lišit jenom kapacitou úložiště. Nejlepší konfigurace, kterou jsem zmiňoval začátkem článku, pak má nést ještě šílenější cenovku – 3 799 eur neboli 90 400 Kč v přepočtu.

Pokud bychom se soustředili pouze na grafické jádro, nejspíš bude možné pořídit lepší notebook za nižší cenu – laptopy s kartou RTX 4080 budou v USA začínat na 1 999 dolarech a jejich cena v Evropě by ve výsledku neměla přesáhnout cenu Galaxy Booků 3 Ultra. Zařízení od Samsungu by ale mělo lákat i na kompaktní provedení.