I když nás od představení telefonu Samsung Galaxy A54 dělí ještě půl roku, zahraniční weby to neodradilo od spekulací o jeho specifikacích. S novou zprávou teď přichází web GalaxyClub, který se v minulosti do finálních parametrů telefonů od Samsungu trefil.

Web mluví o tom, že A54 oproti svým předchůdcům nabídne kamerový senzor s horším rozlišením. Zatímco jak A52 tak A53 zákazníky obdařily 64MPx senzorem, nový telefon se uchýlí ke skromnějšímu 50MPx senzoru. To ale samozřejmě nutně neznamená horší fotky, samotné rozlišení totiž není jediným směrodatným údajem.

Otázkou tedy zůstává, o jaký senzor půjde. Uvidíme, zda se Samsung uchýlí spíše k levnějšímu senzoru střední třídy, či do telefonu, který můžeme do střední třídy zařadit, zasadí kameru na úrovni vlajkových lodí. Přece jen se série A už několikrát funkce vlajkových lodí obdržela.

Podle spekulací se Galaxy A54 také nedočká hloubkového senzoru. Jak bylo zmíněno, od představení nového telefonu nás stále ještě dělí půl roku, až potom s jistotou uvidíme, zda se GalaxyClub mýlil.