Jihokorejský technologický gigant Samsung chce výrazně zlepšit zabezpečení svých snímačů otisků prstů. Podle nejnovějších informací už nebude používat současnou metodu, kdy do obrazovky vměstná jeden malý skener, ale přejde k mnohem zajímavějšímu řešení.

Samsung podle všeho hodlá vytvořit OLED obrazovku, která by dokázala snímat otisky po celé své ploše. V důsledku toho by tak bylo například možné vytvořit nový systém zabezpečení, který by nevyžadoval pouze přiložení jednoho prstu, ale rovnou tří.

Takový systém by byl podle expertů ze společnosti Samsung až 2,5 miliardkrát bezpečnější než ten klasický. Kromě tohoto fascinujícího zlepšení by měla nová OLED obrazovka ještě jednu užitečnou výhodu – uživatel by nikdy nemusel řešit, kam zrovna musí přiložit prst, aby jej telefon (nebo specifická aplikace) pustil dál.

Samsung ještě neohlásil, kdy přesně bude mít tuto novinku přichystanou pro své budoucí chytré telefony, ale Dieter May, generální ředitel francouzské společnosti ISORG, která se právě technologiemi souvisejícími se snímáním otisků zabývá, předpokládá, že tak nastane roku 2025.