Článek vznikl v rámci placené spolupráce: Ať už na osobním počítači či notebooku hrajete, sledujete filmy a seriály nebo pracujete, tak potřebujete kvalitní a rychlý SSD. Disk Samsung 990 EVO s výkonem pro každodenní práci je ideální do výkonného počítače a zajistí vám skvělý požitek z práce i hraní.

SSD Samsung ve variantě 990 EVO je jedním z nejlepších M.2 disků vůbec. Společnost Samsung výkon v porovnání s předchozím modelem 970 EVO Plus vylepšila až o 43 %. Sekvenční čtení dosahuje rychlosti až 5 000 MB/s, rychlost zápisu činí až 4 200 MB/s. Při náhodném čtení a zápisu se dostaneme na hodnoty 700 000, resp. 800 000 operací za sekundu. Díky technologii Host Memory Buffer (HMB), která funguje v kombinaci s DRAM pamětí procesoru připojeného zařízení, dosáhne SSD disk optimálního výkonu i bez vlastní DRAM paměti.

V porovnání s diskem 970 EVO Plus nabízí Samsung 990 EVO i podstatně lepší energetickou účinnost – až o 70 %. To potěší také majitele notebooků, protože díky tomuto vylepšení se podstatně prodloužila výdrž baterie. Pokročilý tepelný rozvaděč na disku Samsung 990 EVO zase umožňuje vynikající odvod tepla. Díky tomu dokáže efektivně regulovat teplotu NAND čipu, takže všechny operace mohou běžet bez přerušení na plný výkon, aniž by hrozilo přehřátí a poškození disku.

Disk kromě toho podporuje funkci Modern Standby, což znamená okamžité zapnutí či vypnutí disku bez ztráty připojení k internetu a také nepřetržitý přísun notifikací

Samsung 990 EVO si můžete vybrat ve variantě 1 TB a 2 TB. Nyní navíc probíhá akce, kdy získáte dárek v hodnotě 1299 Kč. Tím je povedená akční plošinovka Prince of Persia: The Lost Crown. Akce trvá do 29. února 2024, nebo do vyprodání zásob.