Máte neustále problém s nedostatkem úložného místa ve svém Xboxu Series X/S, ale nechtělo se vám utrácet za drahé karty rozšiřující paměť? Tak v takovém případě pro vás máme dobrou zprávu. U oficiálních rozšiřovacích karet úložiště Seagate pro Xbox Series X/S došlo k trvalému snížení cen. Začalo se v USA a postupně by se měla změna projevit po celém světě.

Už neplatí, že 1TB Seagate Expansion Card se prodává za přemrštěných 220 dolarů/eur, což v českých obchodech bylo až 6319 Kč. Její cena totiž klesla na 150 dolarů/eur. V tuzemských obchodech najdete kartu za 3547 Kč.

U 2TB Seagate Expansion Card cena klesla ze 400 dolarů/eur na 280 dolarů/eur. V českých obchodech se cena v současné době pohybuje od 6565 Kč do 10 000 Kč. A 512GB Seagate Expansion Card má nyní cenu 90 dolarů/eur (místo 140 dolarů/eur). České obchody ji prodávají od 2599 Kč.

Je možné, že v tuzemských obchodech se teprve zlevnění projeví. Heureka ukazuje, že cena klesá postupně, a ne všechny obchody na ni reagují.

Výhodou rozšiřující karty úložiště Seagate pro Xbox Series X/S je stejná rychlost a výkon, který nabízí interní SDD v konzoli. Takže byste neměli zaznamenat rozdíl mezi tím, zda hra je nainstalovaná na SSD disku nebo této rozšiřující kartě.

Před měsícem svou rozšiřující kartu pro Xbox Series X/S oznámila společnost Western Digital.