V dubnu byla vydána nová generace oblíbených herních smartphonů ASUS ROG Phone, která přináší výrazně vyšší výkon než ta loňská. Co všechno přináší, se můžete dovědět v našem Hardware Testu, kde jsme se jí podívali na zoubek. Po trochu jiné stránce se na smartphone zaměřil i známý tester a tvůrce internetového obsahu Zack Nelson z kanálu JerryRigEverything.

Zack je známý svými nekompromisními testy odolnosti, kterými si projde snad každá čerstvě vydaná vlajková loď. ROG Phone 7 Ultimate se do něj tentokrát vrhnul s cílem spravit si reputaci, jelikož jeho dva předchůdci z šesté a páté řady neskončili vůbec slavně. Už nyní vám ale můžeme prozradit, že se ASUSu tentokrát skutečně povedlo vytvořit smartphone, který Zackův test přežil.

Nejprve se Zack zaměřil jako obvykle na displej, který je v případě ROG Phone 7 Ultimate chráněn temperovaným sklem, a tudíž se na něm objevují škrábance až při použití předmětu, který lze zařadit na šestý stupeň Mohsovy stupnice tvrdosti.

Na rozdíl od některých konkurenčních smartphonů se tomuto hernímu kousku od ASUSu povedlo registrovat otisky prstů i navzdory poškrábání toho místa na obrazovce, kde je čtečka umístěná, což tester ocenil. Obrazovka byla klasicky vystavená také plamenu ze zapalovače, jenž na ní vypálil některé pixely doběla po zhruba třiceti sekundách.

Ke konci se Zack vrhnul na nejobávanější překážku svých testů – pokus o zlomení smartphonu. Vzhledem k tomu, že se mu povedlo na dvě poloviny rozdělit jak ROG Phone 5, tak i loňský ROG Phone 6, neměl zrovna vysoká očekávaní, avšak letošní model jej překvapil, protože v této náročné disciplíně obstál.