Xiaomi se už chystá na uvedení nové mainstreamové série pod svou značkou Redmi. Řada Note 13, která se bude údajně skládat z pěti modelů, bude dle oficiálních informací představená už za pár dní. Výrobce v mezičase odhaluje další a další podrobnosti v příspěvcích na čínské sociální platformě Weibo, a tudíž můžeme s jistotou říct, že se opět máme na co těšit.

Řada Redmi Note 12 byla zajímavá. Xiaomi přineslo do jejího TOP modelu 200Mpx senzor, což jako lákadlo bezesporu zafungovalo. Trik s fotoaparátem hodlá letos provést znovu, ale je důležité říct, že Redmi Note 13 Pro+ bude mít i jiné přednosti, kterými zaujme řadu spotřebitelů. Dostat má například nový čipset.

Redmi Note 13 Pro+ by měl zase fungovat jako model s pozoruhodným poměrem mezi cenou a výkonem. Přece jenom, Redmi Note 12 Pro+ je aktuálně velmi dostupný, neboť jej lze pořídit za částku pod 9 000 Kč. Při uvedení pak tento model stál necelých 12 000 Kč. Byl tedy výrazně dražší než aktuálně, ale přesto se vzhledem k výbavě jednalo o poměrně férovou cenu.

Jeho nástupce má přijít s novým čipsetem Dimensity 7200-Ultra, který je vyráběn modernějším 4nm procesem, a tudíž by měl přinést vyšší výkon a lepší energetickou efektivitu, za což baterie telefonu určitě ráda poděkuje.

Zmíněný 200Mpx fotoaparát pak konkrétně využije obrazový senzor ISOCELL HP3 od Samsungu, který nabízí clonu f/1,65 a podporu pro optickou i elektronickou stabilizaci obrazu. V dalším příspěvku pak Redmi prozradilo, že Redmi Note 13 Pro+ bude podporovat tři různé ohniskové vzdálenosti v zoomu zajištěným samotným senzorem. Snímky se mají pořizovat 1,3 sekundy od stisknutí tlačítka.

Přední stranu Redmi Note 13 Pro+ pokryje 1,5K AMOLED displej s vysokou svítivostí až 1 800 nitů, což je velký skok ve srovnání s předchůdcem, který vyzařoval něco kolem 900 nitů. V obrazovce bude integrována čtečka otisků prstů.

Celá série Redmi Note 13, která se bude skládat z modelů Note 13 4G, Note 13 5G, Note 13 Pro 5G, Note 13 Pro+ 5G a Note 13 Turbo, by se měla představit už 21. září, tedy ještě o něco dříve než řada Xiaomi 13T.