Společnost Xiaomi nedávno představila řadu Redmi Note 12, jež zahrnuje čtveřici telefonů. Jedním z nich byl i kousek Redmi Note 12 Discovery Edition a čínský gigant sliboval, že podporuje 210W nabíjení, díky čemuž ho lze z nuly na sto dobít za pouhých 9 minut. Nezávislé testy ale odhalily, že to není tak úplně pravda.

Server Chongdiantou zveřejnil článek, ve kterém veřejnosti ukazuje, jak rychle se telefon ve skutečnosti nabíjí. Maximální dosažitelný výkon činil 184,85 W. Ano, i tak jde o působivý výsledek, kterým se stále většina telefonů pochlubit nemůže. Nicméně stejně se jedná o skoro 30 W nižší hodnotu, než bylo slíbeno.

Nemyslete si ale, že se telefon nabíjí tímto výkonem celou dobu. Hodnota postupně klesá a v 6. minutě a 35 sekundách recenzenti zaznamenali, že se výkon snížil přibližně na 78 W. Celkově se telefon nabíjel 10 minut a 10 sekund.

Ačkoliv se Xiaomi evidentně ustřelilo o necelých 30 W, telefonu Redmi Note 12 Discovery Edition se musí při nabíjení nechat jedna věc. Tou je teplota, která se maximálně vyšplhala na 43,3 °C. Například iPhone 14 Pro Max nabíjený 29W výkonem dosahoval 45,8 °C.