Reddit, který nedávno oznámil blokaci neautorizovaného scrapingu dat, nyní omezuje přístup vyhledávačům, jako jsou Bing a DuckDuckGo. Opatření byla zavedena poté, co se ukázalo, že některé vyhledávače nejsou ochotné akceptovat podmínky stanovené Redditem pro využívání dat v AI tréninku. Jak vysvětlil mluvčí Redditu, omezení se týká pouze těch vyhledávačů, které odmítají dodržet nově aktualizované směrnice společnosti.

Výjimkou z tohoto pravidla je Google, s nímž Reddit uzavřel finančně výhodnou dohodu. Spolupráce se zdá být důvodem, proč Google není ovlivněn stejnými restrikcemi jako ostatní vyhledávače. Přesto Reddit zdůrazňuje, že jeho spolupráce s Googlem není důvodem pro blokaci ostatních vyhledávačů, ale že jde o součást širší politiky ochrany dat.

Dalším důvodem pro vynechání Bing z přístupu je neochota Microsoftu podřídit se podmínkám Redditu ohledně scrapingu pro AI, což vedlo k prázdným výsledkům vyhledávání pro uživatele Bing. Tento konflikt ukazuje, jak náročné může být vyjednávání mezi velkými technologickými společnostmi v éře datového tréninku AI a ochrany osobních dat uživatelů.