Po dlouhých týdnech plných úniků, specifikací a pomalém odhalování oficiálních detailů byl nedávno v Číně představen telefon Realme GT Neo5. Jeho nejzajímavější předností je 240W nabíjení, díky níž jej lze nabít do pouhých desíti minut. K nám tento smartphone s nejvyšší pravděpodobností dorazí jako Realme GT3 ke konci měsíce.

Realme nyní zveřejnilo datum, kdy telefon GT3 vypustí na globální trh. Těšit se na něj můžeme už 28. února, a to v rámci akce MWC 2023. Prezentace bude probíhat od čtyř hodin odpoledne našeho času. Nikde sice není přímo specifikováno, že jde o přeznačený GT Neo5, ale ze stejného podporovaného výkonu nabíjení a zářivého nedokončeného obdélníku na pozvánce níže lze usoudit, že tomu tak skutečně bude.

Onen bílý obdélník odkazuje na RGB světlo, které se nachází vedle fotoaparátů u čínského GT Neo5. Slouží nejen jako pozoruhodný designový prvek, ale i jako indikátor příchozího hovoru, obdrženého oznámení či nízké kapacity baterie.

Pakliže se ve finále opravdu bude jednat o to stejné zařízení, jako se momentálně prodává v Číně, najdeme pod kapotou výkonný čip Snapdragon 8+ Gen 1 v kombinaci s až 16GB operační pamětí a nanejvýš 1TB úložištěm. Jeho plného potenciálu lze využít díky QuadHD displeji s vysokou obnovovací frekvencí, jež činí 144 Hz. Na zadní straně pak kromě světla najdeme i 50Mpx hlavní snímač s podporou optické stabilizace obrazu, 8Mpx ultra širokoúhlou kameru a 2Mpx makro snímač.

Vícero detailů o výbavě telefonu Realme GT Neo5 se můžete dozvědět v samostatném článku.