Dříve v únoru představila čínská společnost Realme svou novou vlajkovou loď GT Neo5, která je ale dostupná pouze na domovském trhu. Jeho globální model byl nyní odhalen na konferenci MWC 2023. Klíčová lákadla přitom sdílí se svou čínskou předlohou.

Jak už bylo dříve ohlášeno, u nás bude smartphone dostupný jako Realme GT3. I přes jiné označení ale také nabídne 240W nabíjení, což je momentálně nejvyšší možný výkon na trhu se smartphony. Akumulátor jako takový má mimochodem kapacitu 4 600 mAh. Co se navíc týče životnosti, Realme slibuje, že po 1 600 cyklech si baterie zachová více nebo rovno 80 % původní kapacity.

V praxi to vše znamená, že z nuly na dvacet procent je možné mobil nabít během 80 sekund (toto bylo mimochodem úspěšně potvrzeno během samotného přenosu). Dostat kapacitu z nuly na polovinu pak zabere zhruba čtyři minuty, avšak pokud chcete co nejvyšší možnou výdrž, stačí si počkat 9 minut a 30 sekund, než se baterie nabije do 100 %. Za pouhou půl minutu nabíjení si navíc můžete vychutnat až čtyřicet minut sledování videí nebo pětadvacet minut hraní.

Stejně jako u čínského modelu najdeme i na zádech Realme GT3 speciální RGB světlo ve tvaru písmena C (nebo nedokončeného obdélníku), které slouží nejen jako designový prvek, ale současně má za cíl informovat uživatele o různých událostech. Mezi ně patří například téměř vybitá baterie, příchozí hovor nebo obdržené oznámení. Světelný prvek si navíc lze upravit dle libosti, a to nejen s ohledem na barvu, ale třeba také frekvenci problikávání.

Pod kapotou smartphonu nakonec najdeme čipset Snapdragon 8+ Gen 1, ačkoliv to v jednu chvíli vypadalo, že Realme zvolí pomalejší variantu bez pluska. GT3 dále disponuje 6,74palcovým AMOLED displejem s rozlišením FullHD+ a 144Hz obnovovací frekvencí. Zadní strana pak skýtá 50Mpx hlavní fotoaparát, 8Mpx ultra širokoúhlou kameru a 2Mpx makro snímač.

Realme GT3 bude dostupný v barvách Booster Black a Pulse White, a to hned v pěti různých konfiguracích. Ta nejlevnější, která nabídne 8 GB RAM a 128GB úložiště, začne na 649 dolarech, což v přepočtu představuje asi 14 400 korun (bez DPH). Detaily o dostupnosti a ceně v Česku se pokusíme zjistit.