Společnost Realme se dosud starala zejména o to, aby její vlajkové smartphony poskytovaly maximální možný výkon nebo co nejrychlejší nabíjení. S řadou Realme 11 Pro se ale pokusila konkurovat dalším dostupným fotomobilům, jelikož hlavními lákadly je právě kamerová výbava. Zejména to platí pro model Pro+. Série se nedávno rozšířila do první země mimo domovskou Čínu, kde byla vydána už v první polovině května.

Firma vypustila vlajkovou řadu Realme 11 Pro na indický trh a očekává se, že se další státy napříč celým světem dočkají už brzy. Tamní zájemci si mohou standardní model pořídit už za 23 999 rupií, což v přepočtu činí 6 400 Kč bez DPH. Dražší kousek pak začíná na 27 999 rupiích neboli 7 500 korunách v přepočtu bez DPH.

Výrobce mezitím na Twitteru opět zvýrazňuje klíčové parametry, které detailněji rozebírá ve svém článku. Pojďme se tedy podívat na to, co vše mohou smartphony nabídnout.

Realme 11 Pro+ se snaží potenciální zákazníky zlákat na 200Mpx fotoaparát s optickou stabilizací obrazu, který je poháněn senzorem ISOCELL HP2. Kromě toho se pyšní prémiovým designem, především ve variantě Sunrise Beige, na němž nesou velký podíl záda pokrytá veganskou kůží. Krásně působí i 6,7palcový prohnutý AMOLED displej se 120Hz frekvencí, který nemá prakticky žádné rámečky.

Realme 11 Pro už nevyužívá 200Mpx senzor, nýbrž pouze 100Mpx, avšak elegantní design i parádní specifikace displeje mu zůstávají. Stejně jako dražší model má pod kapotou 6nm čipset MediaTek Dimensity 7050 a 5 000mAh baterii. Dobíjet ji však lze „jenom“ 67W výkonem, zatímco dražší model zvyšuje tuto hodnotu na rovných 100 W.