Společnost Razer ohlásila nový notebook pro náročnější uživatele. Zajímavé na něm je i to, že se jedná o první notebook s displejem OLED, který v rozlišení 2K podporuje obnovovací frekvenci 240 Hz. Dále potěší procesorem Intel Core i9-12900H a grafickou kartou Nvidia GeForce RTX 3070 Ti.

Zmíněný procesor je poměrně výkonným kouskem, možná i jedním z nejrychlejších. Nabízí 14 jader (6 výkonných a 8 efektivních) a 20 vláken. Potěší i další parametry. Pro multitasking je zde 32 GB operační paměti DDR5 a k ukládání dat slouží 1TB SSD disk technologie M.2.

Displej, kromě toho, že je OLED, dokáže fungovat až v rozlišení 4K, avšak jen s obnovovací frekvencí 144 Hz. Dosáhne také typického jasu 400 nitů a slibuje jasný a ostrý obraz. K připojení externího monitoru poslouží port HDMI nebo Thunderbolt 4. Nechybí ani USB-A a standardem je v poslední době také USB-C. Díky čtečce SD karet bude kupříkladu jednodušší přetáhnout videa z kamery do počítače.

Nebude se ale jednat o vůbec levnou záležitost. S cenou přes 81 000 Kč by měl Razer Blade 15 dorazit v posledním čtvrtletí letošního roku.