Ke konci listopadu byla v Číně představena dlouho očekávaná sub-vlajková řada smartphonů Redmi K70. Ta se skládá ze tří modelů – klasického Redmi K70, nabušeného Redmi K70 Pro a odlehčeného Redmi K70E. Už před samotným debutem bylo na základě reakcí z tamních sociálních sítích velmi pravděpodobné, že se telefony rychle stanou hitem, což se také stalo.

Xiaomi se v příspěvku na platformě Weibo pochlubilo skvělým prodejním úspěchem – za pouhé dva týdny od vstupu na trh si Číňané koupili více než milion smartphonů řady Redmi K70. Podle výrobce se jedná o nový rekord, mobily řady Redmi K takto populární nikdy nebyly. Ostatně už po prvních pěti minutách od vypuštění na trh se prodalo přes 600 000 jednotek. Jaký z modelů byl mezi spotřebiteli nejoblíbenější, však Xiaomi neprozradilo.

Řada Redmi K70 se soustředí zejména na poskytnutí vysokého výkonu za nízkou cenu. Pro model nabízí špičkový procesor Snapdragon 8 Gen 3, ačkoliv je levnější než běžné vlajkové lodě. Mezi další lákadla můžeme zařadit vysoký jas, pořádnou kapacitu operační paměti nebo velkou baterii. Více detailů o specifikacích se můžete dočíst v našem samostatném článku.