Snapdragon X Plus od Qualcommu, nový hráč na poli prémiových čipsetů pro notebooky, se chlubí desetijádrovou konfigurací CPU, která zahrnuje šest výkonných a čtyři efektivní jádra. I přes absenci technologie boost clock mohou jednotlivá jádra dosáhnout frekvence až 3,40 GHz, za předpokladu optimálních teplotních podmínek. Čip je vyroben technologií 4nm procesu TSMC a disponuje 42 MB cache paměti.

Na poli grafiky přináší Snapdragon X Plus výkonný Adreno GPU procesor s výkonem až 3,8 TFLOPS, spolu s Neural Processing Unit (NPU) schopnou dosáhnout až 45 tera-operací za sekundu. Maximální kapacita podporované paměti dosahuje 64 GB s rychlostí LPDDR5X 8 448 MT/s, což slibuje významné zvýšení rychlosti a efektivity.

Příznivci kvalitního obrazu ocení vylepšený Qualcomm Spectra ISP, který umožňuje použití webové kamery s jedním 64MP snímačem nebo dvojitou konfigurací po 36MP. Navíc, Snapdragon X Plus zvládne zpracování 4K HDR videa, což z něj činí ideální volbu pro multimediální nadšence a tvůrce obsahu.

V oblasti konektivity, Snapdragon X Plus integruje Snapdragon X65 5G modem, který podporuje široké spektrum frekvencí a zajišťuje kompatibilitu s většinou globálních sítí. Podpora nejnovějších bezdrátových standardů včetně Wi-Fi 7 a Bluetooth 5.4, umožňuje uživatelům bezproblémové a rychlé připojení. Porovnání s konkurenčním Apple M3 ukazuje, že Snapdragon X Plus může nabídnout o 10 % vyšší výkon