Čínská společnost Qualcomm je známá převážně díky procesorům Snapdragon, které pohání mobilní telefony, tablety a některé notebooky. V pátek se bude konat živě vysílána akce a očekáváme, že během ní budou nové kousky přestaveny.

Technologická komunita je obzvláště zvědavá na procesor Snapdragon 8 Gen 1+, o kterém se dříve spekulovalo. Postaven bude zřejmě na 4nm technologii a měl by poskytnout o 10 % vyšší výkon a životnost baterie než současný 8 Gen 1. Ten se mimochodem nachází ve vlajkových lodích mnoha společností (Samsung Galaxy S22 nebo Xiaomi 12 Pro).

Zařízení se Snapdragonem 8 Gen 1+ budou teprve odhalena, prvním z nich by ale mohl být telefon Motorola Frontier, který byl vyzrazen leakerem Evanem Blassem (známým taktéž pod jménem evleaks).

O něco méně zajímavý, ale stále velmi očekávaný je procesor Snapdragon 7 Gen 1. Z názvu tak trochu vyplývá, že bude o řadu níž než 8 Gen 1, a tak se nejspíš vyskytne v levnějších zařízeních. Přesto by ale měl nabídnout zcela dostatečný výkon.

Prvně by mohl tímto procesorem disponovat telefon Reno 8 z dílny firmy Oppo. Rozhodně ale nepůjde o žádnou exkluzivitu, a tak Snapdragon 7 Gen 1 potkáme po odhalení i v jiných telefonech.