V květnu se vynořily spekulace o vstupu japonského výrobce Sony na trh se skládacími smartphony. Aktuálně patří na poli chytrých telefonů spíše k méně populárním výrobcům, za čímž stojí pravděpodobně fakt, že její vlajkové lodě nesou naprosto extrémní cenovky a levnější modely se do podvědomí spotřebitelů nikdy moc nedostávaly. Se svým prvním véčkem by ale klidně mohla uspět.

O tom, co nám nabídne Sony Xperia Flip, jak by se zařízení mohlo předběžně jmenovat, jsme dosud neměli vůbec žádné informace. Nicméně, nyní známý leaker RGcloudS v příspěvku na Twitteru hovoří o zcela novém véčku, které údajně dostane velice slušný displej. Nikde sice přímo neuvádí, že jde právě o tajemné zařízení od Sony, nicméně zahraniční weby tomu dávají dost vysokou pravděpodobnost.

Důvodem je už vůbec fakt, že podle leakera nabídne telefon obrazovku s rozlišením 4K, pro které je notorický právě tento japonský technologický gigant. Co se pak týče dalších parametrů displeje, dočkat se máme 7palcové úhlopříčky a poměru stran 21:9. Nepůjde tak o zrovna kompaktní kousek – i Motorola Razr 40 Ultra, která je považována za mimořádně velké véčko, disponuje 6,9palcovou obrazovkou.

Bohužel, Sony bude mít nad některými konkurenty – třeba zmíněnou Motorolou nebo nadcházejícím Samsung Galaxy Z Flip 5 – nevýhodu v jednom konkrétním aspektu: její skládací telefon prý nedostane zadní obrazovku, která se stala zajímavým lákadlem díky širokým možnostem využití při správné softwarové podpoře.

Zatím není jasné, kdy skládačka od Sony přijde na trh, ale opět se dá počítat s vysokou cenovkou, jak to má tahle japonská firma ve zvyku.