Předešlé řady herních telefonů vydávaných pod značkou Black Shark jsme se dočkali v červnu minulého roku. Ačkoliv už je to poměrně dlouhá doba, můžeme vás ubezpečit, že Xiaomi s těmito produkty téměř určitě neseklo a v přípravě má další generaci.

S prvními detaily o telefonu Black Shark 6 přišel známý leaker Digital Chat Station. Ve svém příspěvku na platformě Weibo odhalil klíčové parametry, jako třeba čipset, kterým bude Snapdragon 8 Gen 2. Nic jiného se od herního telefonu dnešní doby snad ani očekávat nedá.

Výrobce by se mohl maximálně rozhodnout pro vlajkový čip Dimensity 9200 od konkurenčního MediaTeku, ale ten za zmíněným SoC od Qualcommu v benchmarcích trochu zaostává. Spousta mobilních her je navíc lépe optimalizovaná pro čipy řady Snapdragon.

Pod kapotou kromě výkonného čipsetu najdeme baterii o kapacitě 5 000 mAh, kterou půjde nabíjet 120W výkonem. Tady už bude na vás, zda upřednostníte vysokou rychlost dobíjení, anebo výdrž jako takovou. Pokud byste se vydali spíše druhou cestou, představoval by lepší variantu například ASUS ROG Phone 6, který je vybaven 6 000mAh baterií.

Digital Chat Station dále uvádí, že máme počítat s rovným 2K displejem (pravděpodobně bude využívat OLED panel). Obnovovací frekvenci zatím neznáme, ale skoro se 100% jistotou lze říct, že bude větší nebo rovna 120 Hz. Zadní strana pak bude zřejmě osazená nejméně dvěma fotoaparáty, přičemž ten hlavní využije 64Mpx senzor Sony IMX686.

Mezi další lákadla má patřit dvojice reproduktorů, účinné aktivní chlazení či keramické tělo. Odvod tepla by měl tentokrát fungovat ještě o něco lépe než u předchůdce. Informace o datu vydání nebo ceně prozatím k dispozici nemáme.