Neslyšeli jste o Boston Dynamics? Tak určitě jste alespoň jednou viděli na sociálních sítích tančící roboty na nějakou známou písničku. Možná poznáte jejich robota Spot připomínajícího psa. Tak jejich zaměření není jen na tance, ale na opravdové využití.

Německá kurýrní firma DHL Supply Chain před pár dny potvrdila investici v hodnotě patnácti milionů dolarů do robotů Stretch od amerického Boston Dynamics. DHL tvrdí, že nové stroje jsou specificky navrženy pro automatizaci vykládání zboží a jejich využití bude spočívat v distribučních centrech. Během následujících tří let budou roboti postupně vyváženy do skladů DHL ve Spojených státech a Kanadě.

„U nás v DHL Supply Chain jsme oddaní inovacím a digitální transformaci k výsledné optimalizaci fungování našeho řetězce. Investice do automatizace hraje velice důležitou roli ve zvýšení efektivity a zlepšení zákaznické podpory.“ řekla Sally Miller, vedoucí oddělení IT DHL Supply Chain North America.

Robot Stretch je velká robotická ruka na samostatném těle. Ruka má na sobě přísavné plošky a unese něco kolem 23 kilogramů. Robot a jeho paže se pohybuje díky systému kamer, které jsou v něm zabudované. Dokonce zvládne operovat osm hodin v kuse.

Obě společnosti tímto také slaví jejich úplně první komerční obchod s roboty Stretch.

Tady je malý taneční kousek od Boston Dynamics